Indhold
Personattesten
Oplysninger på Personattesten
Fødsel
Fødselsregistreringssted
Fødested
Forældreforhold
Navn
Civilstand
Personattesten
Personattesten erstatter den tidligere Fødselsattest, Fødsels- og navneattest og Døds- og begravelsesattest. Disse attester kan ikke udskrives længere.
På borger.dk kan man bestille Personattest på sig selv og på sine børn under 18 år; også hvis man ikke har del i forældremyndigheden.
Der er adkomst til en Personattest ved mindst en af følgende betingelser:
- Fødselsregistrering i Danmark (folkekirkesogn, anerkendt trossamfund (til og med 1967) eller sønderjysk kommune)
- Registrering på baggrund af international fremmedadoption
- Navneændring efter 1. april 2006 (hvis personen er født i udlandet)
- Hvis personen er registreret død i PERSON/CPR (både herboende og ikke herboende)
For personer, som er født i udlandet, er der ikke krav om, at der skal verificeres, før en Personattest kan udskrives ved f.eks. en navneændring. I det tilfælde, kan der mangle oplysninger på attesten.
Personattesten bekræfter de aktuelle civile oplysninger, der er registreret i CPR/PERSON.
En Personattest udstedt på et nyfødt barn, der endnu ikke har fået navn, indeholder kun oplysninger om fødsel og forældre, mens en Personattest på en afdød person også vil indeholde oplysninger om navn, civilstand og dødsfald/begravelse.
Er der brug for at dokumentere tidligere registrerede forhold, f.eks. hvilke navne der tidligere er båret, kan der printes en Registerindsigt.
Vær opmærksom på: Registerindsigten må KUN printes, hvis der er adkomst til attest i øvrigt; ellers skal borgeren selv printe en registerindsigt fra CPR på borger.dk
Oplysninger på Personattesten
Fødsel
Fødselsregistreringssted
- Før 1. januar 1978 er fødselsregistreringsstedet det sogn, hvor fødslen er sket - hændelsessognet.
- Efter 1. januar 1978 er fødselsregistreringsstedet mors bopælssogn/sønderjyske bopælskommune, uanset, hvor fødslen er foregået.
- Hvis fødselsregistreringsstedet - sogn/kommune - har ændret navn eller kommunetilknytning, vil det være det aktuelle navn, der står på attesten. f.eks., hvis flere sogne sammenlægges. Myndighedernes navne blev ændret ved kommunesammenlægningerne i 2007.
- Ved fødsel i udlandet, vil fødelandet være registreret som fødselsregistreringssted.
Fødested
Ved fødsel i Danmark efter år 2003, står der oplysninger om fødested, som kan være et hospital, en adresse ved hjemmefødsel.
Ved fødsel Danmark før 2003, vil Fødested ikke fremgå af Personattesten, men kirkekontoret har mulighed for udfylde og udlevere blanketten 'Bekræftelse af Fødested'.
> Find blanketten Bekræftelse af fødested
Forældreforhold
Ved fødselsregistrering verificeres forældreforholdet, og forældrene fremgår af Personattesten.
Ved fødsel i udlandet og indrejse i Danmark, kan Borgerservice tilføje forældre, men disse kommer kun på attesten, hvis forældreforholdet er verificeret.
Navn
På Personattesten står altid det aktuelle juridiske navn: det navn, som senest er registreret i CPR. Dato og myndighed for registreringen fremgår af attesten.
Et evt. adresseringsnavn vil ikke fremgå af Personattesten, da adresseringsnavnet ikke er det juridiske navn.
> Læs om adresseringsnavn og adresseringsmellemnavn
Civilstand
Den aktuelle civilstand fremgår med dato og myndighed, fra personen er 18 år. (Ugift, Gift, Fraskilt, Registreret partnerskab, Ophævet partnerskab, Enke/Enkemand, Død)
Hvis attesten gælder en afdød person, som er død i Danmark, vil civilstanden være ’Død’ og myndigheden er begravelsesmyndigheden, hvis afdøde boede i Danmark
Boede afdøde ikke i Danmark, er det hændelsessognet for dødsfaldet, som er myndighed.
Var afdøde gift før dødsfaldet, vil civilstanden være Enke/Enkemand og tidligere ægtefælle vil stå på Personattesten.
Fandt dødsfaldet sted i udlandet, vil landets navn stå som myndighed for dødsfaldet. Denne oplysning er registreret af kommunen/folkeregistret.
Er dødsfaldet sket før 2017, kan der stå 'Digital Indberetning' som myndighed. Det betyder, at dødsfaldet er indberettet digitalt af Sundhedsdatastyrelsen.