Indhold
Links til navnehjemmesider - Europa og Sydamerika
USA
Nye fornavne
Nydannede efternavne (som også kan placeres som mellemnavn)
Links til navnehjemmesider - Europa og Sydamerika
> Argentina (Skriv navnet i feltet ”Nombre” -> angiv ”sexo” (ambos betyder begge/unisex) -> tryk på ”Buscar” (= søg))
> Belgien
> England (Når du skal søge: Kopiér navnet ind i søgefeltet – ellers kan du ikke nå at skrive færdig, før siden er begyndt at søge)
> Frankrig: meilleurprenoms.com eller prenoms.famili.fr
> Italien
> Holland
> Spanien (Klik ind på ”Results” – du kan nu søge på hhv. drengefornavne (”Male”) eller pigefornavne (”Female”))
> Tyskland (Ved hit kan man klikke ind på navnet, og det vil være angivet, om det er drengeofrnavn (männlich) eller pigefornavn (weiblich)
> Ungarn (Drengenavne: "Férfinevek" eller pigenavne: "Női nevek". Søg på de links der er markeret gult her:
USA
> Babynames (Scroll ned til der midt på siden står ”Items of interest”, og start med at ændre ”Years” til ”1900 & later” under ”Popularity of a Name” i højre side). Du kan herefter søge uden at vælge køn – resultatet vil blive vist som lyseblåt eller lyserødt alt efter om det er et navn båret af drenge eller piger.
Nye fornavne
Ovenstående hjemmesider er dem som Familieretshuset anbefaler bruges i vurderingen af, om et navn som ikke bruges som efternavn (og ikke er godkendt til det modsatte køn som fornavn) kan godkendes som fornavn af personregisterføreren.
> Læs hvilke fornavne, der kan godkendes af personregisterføreren
Ved vurdering af, om et fornavn er almindeligt anvendt i udlandet, skal navnet findes i mindst 2 lande.
De 3 mere ”generelle” hjemmesider der findes på listen (forebears, babynology og behindthename) kan ikke stå alene i vurderingen.
Hvis et navn eksempelvis kun findes på forebears kan det altså ikke godkendes – heller ikke selvom forebears fortæller, at det er almindeligt brugt i 7 lande. Man får til gengæld et fingerpeg om, hvor man eventuelt kan søge videre, og måske kontakte en ambassade.
Vurderingen af om et fornavn kan godkendes, skal foretages ud fra et samlet skøn af, hvor mange der bærer det ansøgte navn i CPR (som første fornavn til rette køn), sammenholdt med hvad der findes på de udenlandske hjemmesider.
Nydannede efternavne (som også kan placeres som mellemnavn)
Til hjælp for at vurdere om et navn er et beskyttet efternavn, kan Danmarks Statistik med fordel benyttes:
> Slå navnet op under 'Hvor mange hedder' hos Danmarks Statistik
Du kan også lave en søgning i PERSON (husk at søge på begge køn). Hvis navnet forekommer som fornavn, men ikke som efternavn, kan det ikke godkendes som efternavn.
Hvis navnet både forekommer som fornavn og slægtsnavn i PERSON, og der er flere end 2000 som bærer navnet, kan du sortere fornavnene fra på Hvor mange hedder, og derved se, om navnet er beskyttet.