Når du får ansøgningen
- Gør dig klart, hvad der ansøges om.
- Vær særlig opmærksom på mellemnavne – er et ønsket mellemnavn både et fornavn og et beskyttet efternavn, skal du finde ud af, hvilken status navnet har i denne familie.
- Hvis ansøger har et adresseringsmellemnavn, skal der gøres opmærksom på dette, og reglerne herfor skal forklares.
Høring/Notat
- Husk at foretage høring og lave notat, hvis det drejer sig om et barn ml. 7 og 11 år, som skal have navneændring. Vælger du ikke at høre barnet, skal du også lave notat om dette.
Samtykke fra forældre uden del i forældremyndigheden
- Skal et slægtsnavn fra en forælder, som ikke har del i forældremyndigheden, flyttes i navnerækken, ændres (f.eks. til eller fra en del af et dobbelt efternavn med bindestreg) eller fjernes, skal forælderen høres. Det er Familieretshuset, som gør det, så sagen skal sendes videre til dem. Du skal informere den forælder, som har lavet ansøgningen om, at sagen skal sendes videre, før du gør det. Når du sender sagen til Familieretshuset, er det ikke nødvendigt, at du skriver til forælderen, som har ansøgt, at sagen nu er sendt - der bliver sendt en mail til Digital Post om videresendelsen.
Berigtigelse
- Laver du en berigtigelse i navnet, skal du også skrive notat om dette.
Afslag/Klage
- Hvis en ansøgning ikke kan imødekommes, skal du sende et skriftligt afslag med henvisning til relevante §§, hvor der står hvorfor den ikke kan gennemføres. Du skal medsende en klagevejledning fra Navnevejledningen afsnit 10.
Hvis du afviser pga. manglende gebyr, skal du i afslaget også henvise til Navnevejledningens afsnit 8.
- Ansøger skal sende sin klage til dig, som du skal sende videre til Familieretshuset.
- Familieretshuset vil selv kontakte dig, hvis de får en klage, og fortælle dig, hvis de har brug for yderligere dokumenter.